fbpx
← Back

“Ulykker med ulovligt krudt…” rammer nu danskerne i hele landet

I dag gik Sikkerhedsstyrelsens og SKATs kampagne mod ulovligt fyrværkeri i luften. Kampagnen er udviklet af Ogilvy og kan bl.a. opleves på ulovligtkrudt.dk

Sidste år steg antallet af alvorlige ulykker med bl.a. krysantemumbomber – i tre tilfælde med døden til følge. Derfor lancerer Sikkerhedsstyrelsen og SKAT i dag en landsdækkende kampagne, der skal få danskerne – og især danske mænd i alderen 15 til 35 år – til at stoppe indkøbet og brugen af ulovligt fyrværkeri.

sikkerhedsstyrelsen-case-ulovligtkrudt-viuals1

En kampagne med et stærkt følelsesmæssigt og socialt pres

Under overskriften “Ulykker med ulovligt krudt rammer ikke kun dig selv”, lægger kampagnen et stærkt følelsesmæssigt og socialt pres på målgruppen.

“For at øge presset og lægge fokus på det socialt uacceptable i at bruge ulovligt fyrværkeri, valgte vi at tage fat I netop dét, at en ulykke går udover mange andre, end bare dem som er fysisk involveret: forældre, søskende, vennerne m.fl.”
fortæller Jesper Isholm, Associate Creative Director hos Ogilvy. “Ved at dramatisere dét tragiske øjeblik, hvor ulykker hvert år rammer hundredevis af pårørende, håber vi på at gøre det ubehageligt klart for de unge mænd, at de risikerer at skade mange andre end sig selv. Og at de derfor vil tænke sig om en ekstra gang.”

Kampagnen, som gik i luften i dag, omfatter bl.a. et mix af online- og SoMe-aktiviteter samt en række iøjenfaldende og følelsesmæssigt stærke film, print og radiospots.

Se kampagnen på ulovligtkrudt.dk

Kampagnen gik i luften i dag, og kan nu ses på ulovligtkrudt.dk. Her kan man f.eks. opleve en kvinde, en politimand og en akutlæge fortælle om deres personlige oplevelser med fyrværkeriulykker. På alle printmedier er der i øvrigt påført en sms-kode, der giver modtageren en ret uhyggelig lydside i øret, og som giver en tydelig oplevelse af, hvordan det helt konkret er at blive ramt som pårørende.

Læs mere om vores arbejde med kampagnen her på ogilvy.dk
Eller læs artiklen på markedsføring.dk