Vores filosofi er enkel – og ambitiøs

Vi tror på, at brands der tør stå ud fra mængden og udtrykke en holdning til verden, gør en forskel. For forbrugeren, for omverdenen og dermed for forretningen. Vi hjælper virksomheder med at definere den holdning, give brandet en retning og omsætte den til virkelighed. Til kommunikation, ideer og aktiviteter, der påvirker forbrugerens adfærd, sikrer engagement og i sidste ende salg.

For det er effekten af vores arbejde, der driver os. Som vores stifter, David Ogilvy, altid har sagt: ”We sell, or else…”.

”Will Any Agency Hire This Man?”

David Ogilvy, 1911-1999

I en branche, der er kendt for at dyrke de unge talenter, var David Ogilvy en sen og utraditionel debuttant. Som han selv formulerede det i et internt notat, var han en 38 år gammel, arbejdsløs college dropout, med en broget fortid som kok, sælger, diplomat og landmand.

”Will Any Agency Hire This man?” konkluderede han i notatet – og svaret var faktisk nej.

I stedet endte han med at etablere sit eget bureau i New York i 1948. Og selvom han på det tidspunkt endnu havde til gode at forfatte sit livs første reklame, lykkedes det ham over de næste år at opbygge en verdensomspændende succes med globale kunder som American Express, General Foods og Shell.

Men lad os lige spole tilbage til nogle af de mest skelsættende år i David Ogilvy’s liv og tidlige karriere.

David Ogilvy – udtalt [Oh-gil-vi] – blev født i England i 1911. Efter mislykkede studier i Oxford og et par år som kok i Paris, blev han hyret som dørsælger af AGA-komfurer. Dengang var komfuret det dyreste på markedet, men ikke desto mindre lykkedes det ham at afsætte det til et blandet klientel af jævne husmødre, nonner og lemfældige drankere. Faktisk var hans salgspitch og sans for kundens behov så uovertruffen, at han blev bedt om at skrive en salgsmanual til firmaets øvrige sælgere – som Fortune Magazine siden har døbt den ”muligvis bedste salgsmanual, der nogensinde er skrevet”.

Det var også under hans tid som komfursælger, at David Ogilvy’s interesse for forbrugerresearch blev vakt. Og i 1938 drog den 27-årige Ogilvy til USA for at arbejde for statistikeren George Gallup, som dengang var ved at udvikle formlen for sine i dag kendte opinionsundersøgelser.

Den omhyggelige tilgang til markedsundersøgelser kom til at forme David Ogilvy’s tilgang til kreativ kommunikation – og det gør den den dag i dag på tværs af Ogilvy’s kontorer verden over.

”Advertising people who ignore research are as dangerous as generals who ignore decodes of enemy signals”, lyder et af hans kendte citater. For det er netop indsigten i forbrugerens behov og holdninger, som er afsættet for at skabe kreativitet, der sælger.

David Ogilvy påstod selv, at han var en ”lousy copywriter” – men både i sin samtid og i dag betragtes han som en af reklamebranchens største mad men og som ”the Father of Advertising”. Og ligesom revolutionære tænkere og kreative som Raymond Rubicam, Leo Burnett, William Bernbach og Ted Bates, endte også David Ogilvy med at lægge navn til et af verdens mest succesfulde reklamebureauer.

Vores arbejde

Ogilvy samarbejder med både private og offentlige virksomheder i Danmark og internationalt. Vi leverer ydelser inden for strategi, produkt- og konceptudvikling og skaber B2B, B2C og healthcare kommunikation.